Tuesday, November 6, 2012

Top chef, Antena 1, cea mai scumpă producţie TV din România. Costă 2.000.000 de euro

Mult aşteptatul show culinar, „Top chef” va debuta în această seară la ora 20:30, la Antena 1 şi ne va ţine timp de 90 de minute în faţa televizorului pe parcursul a 12 ediţii. Cei 24 de bucătari profesionişti sunt pregătiţi să le facă faţă celor trei experţi: Joseph Hadad, Tudor Constantinescu şi Nicolai Tand, şi să câştige marele premiu.
Aşteptările sunt mari, ţinând cont că pentru realizarea acestei producţii s-au investit sume uriaşe, clasând show-ul în fruntea celor mai scumpe emisiuni realizate în România. Miza participanţilor este, de asemenea, una foarte mare: 50.000 de euro şi un stagiu la un prestigios restaurant din Franţa.

Potrivit unor surse din interiorul postului de televiziune Antena 1, citate de ziarul Click, cei trei maeştrii din juriu vor câştiga aproximativ 100.000 de euro până la terminarea emisiunii. Pe lângă salariile angajaţiilor, o altă sumă se va îndrepta către Alina Puşcaş, prezentatoarea show-ului, dar şi către personaliţăţi importante din domeniul culinar invitate special ediţie de ediţie.

De asemenea, studioul Top chef a fost construit de la 0 şi utilat ultra modern cu aparatura demnă de un show de talie mondială despre care se spune că a costat bani grei.

Nu este de mirare de ce suma în jurul căreia se învârte Top chef este de 2.000.000 de euro, ţinând cont că nici filmările nu au fost făcute oricum şi oriunde. Printre locaţiile surprinzătoare se numără satul Viscri din Braşov, litoralul românesc, dar şi Mănăstirea Comana din Giurgiu, spune Libertatea. Şi ca să tragem linie la cheltuieli, consumabilele pentru realizarea emisiunii au fost de ordinul tonelor: 2 tone de carne şi 3 tone de legume.

Juraţii promit un show pe cinste , foarte sever şi corect, şi în care doar cel mai bun dintre bucătarii profesionişti va fi demn pentru marele premiu.

1 comment: