Monday, November 5, 2012

Azi incepe Top Chef la Antena 1! Iata-i pe cei 24 de concurenti care lupta pentru 50.000 de euro!

In aceasta seara debuteaza, la Antena 1, emisiunea Top Chef, show-ul in care 24 de bucatari profesionisti intra in lupta pentru premiul de 50.000 de euro si un stagiu de pragatire in Franta, cu stele Michelin.

Top Chef” debuteaza azi, de la ora 20.30, la Antena 1. 24 de bucatari profesionisti, alesi dintre cei mai buni din aceasta tara, au avut curajul sa se alinieze la start si sa intre in competitia pentru marele premiu: 50.000 de euro si un stagiu de pregatire in Franta, cu stele Michelin.



1. Aurelia Moscu
Varsta: 39 ani
Datorita pasiunii pe care o are pentru gatit s-a inscris la un curs de bucatari, facand practica la un hotel de 5* din Bucuresti (Grand Hotel Continental). Executive chef-ul de atunci (Cezar Munteanu) i-a propus sa lucreze acolo. A ramas un an si jumatate!

Stia sa gateasca, ca orice gospodina, mancaruri tradiționale si a vrut sa invețe mai mult. Din 2011 lucreaza la Market 8 in Dorobanți, Profilul restaurantului este bucatarie fusion: asiatic cu franțuzesc.

Este specializata in bucatarie rece si afirma ca punctele ei forte sunt meticulozitatea si atenția la detalii. Instrumentul din bucatarie pe care-l stapaneste cel mai bine este mixerul si spune ca i-ar placea sa studieze bucataria franțuzeasca.



2. Dan Bogatu
Varsta: 31 ani
Este casatorit si are un baiețel de un an. Desi mama e bucatareasa, la fel si bunicul, el nu si-a dorit neaparat sa practice aceasta meserie, dar destinul l-a adus tot in domeniu. A fost Executive Chef la Viena, iar acum este Sous Chef la Caro Hotel Bucuresti. Si-ar fi dorit sa fie cameraman, sa filmeze documentare in jungla sau sa fie reporter de razboi.

Dan este specializat in bucatarie rece si carving (sculptura in legume si fructe), cuțitul de carving fiind instrumentul pe care-l manuieste cel mai bine.



3. Relu Corneanu
Varsta: 38 ani
Are 14 ani experiența ca bucatar si a ajuns sa practice aceasta meserie printr-un eveniment nefericit: era pompier si a fost disponibilizat. Obiectul din bucatarie pe care-l manuieste cu cea mai mare dexteritate este cuțitul. Spune ca i-ar placea sa stie mai multe despre bucataria moleculara, caci este una la moda si i se pare o provocare.

Este casatorit, are un copil de 12 ani si ar dori sa traiasca alaturi de familia lui intr-o zona linistita de munte, cu aer curat si peisaje frumoase.



4. Daniela Dogantekin
Varsta: 35
Se considera o femeie activa, careia ii place sa invețe tot timpul lucruri noi. Pe langa meseria de bucatar, mai are si certificat autorizat de traducator din limba turca. Este pasionata de muzica, lectura si adora calatoriile. De altfel, in acest moment este studenta la facultatea Spiru Haret, profilul Turism si servicii / geografia turismului.

Este specialista in prepararea aperitivelor reci si salatelor, iar pasiunea pentru gastronomie a determinat-o sa imbrațiseze aceasta meserie.



5. Dragos Bercea
Varsta: 22 ani
Impartaseste pasiunea tatalui sau alaturi de care gateste la Cabana Vanatorilor din Predeal. A participat la doua olimpiade gastronomice si ii place sa prepare carnea de vanat sau ficatul de rata.

Dragos spune despre el ca practic s-a nascut in bucatarie! A preparat inclusiv carne de crocodil, cangur sau piton. Fiind din Predeal, ii place sa schieze si, mai nou, are o noua pasiune, insuflata de prietena sa: snowboarding-ul.



6. Dragos Iluta
Varsta: 43 de ani
Strabunica sa a fost una dintre bucataresele Regelui Carol. "Millefeuille de somon si creveți" a fost cel mai spectaculos preparat al sau de pana acum, fiind specializat in bucatarie mediteraneana.

Este casatorit de 12 ani si are o fetița in varsta de 11 ani. Viseaza sa aiba propriul restaurant, iar daca va castiga marele premiu ii va cumpara fiicei sale o casa. A avut sansa sa gateasca pentru celebritați, precum Toto Cutugno, Donald Trump sau Michael Douglas in Insulele Bermude, unde a avut un contract de un an si 4 luni.



7. Giovanni Piselli
Varsta: 27 ani
Practica meseria de bucatar de 10 ani, mostenind pasiunea de la tatal sau.
Este Chef la Restaurant Vesuvius din Brasov, unde este si acționar. Este specializat pe bucatarie italiana, mediteraneana si gourmet. Cel mai important premiu primit pana acum este „Cel mai bun tanar entremetier”. Si-ar dori sa isi deschida un bistro.



8. Ionut Nochit
Varsta: 31 ani
A fost abandonat la nastere si infiat de o familie din Chiajna. A invațat de mic despre alimente, de la mama adoptiva, sefa unei unitați alimentare.

A lucrat la restaurantul Marriott si pe vasul de croaziera Royal Carribean Cruiseline timp de 3 ani. Acum este bucatar la Hotel Baneasa Parc. Se mandreste ca, pe langa cuțit, manuieste bine si telul. Cu 50.000 de euro si-ar lua o casa sau ar pleca definitiv in America pentru a incepe o viața noua.



9. Adrian Iuriciuc
Varsta: 33 ani
De meseria de bucatar s-a indragostit in 1992 cand, plecat intr-un stagiu militar, i-a facut placere sa ii ajute pe bucatari. A urmat o scoala profesionala de bucatari, iar acum isi termina studiile fiind in clasa a 13-a la liceul Horia Hulubei din Magurele.

Este specializat in bucataria fusion si cel mai bine stapaneste cuțitul. A lucrat la Casa Vernescu, Ramada, hotel Sinaia, restaurant Balthazar, iar din 2011 este Sous-chef la restaurant Haute Pepper. A gatit pentru: Regele Mihai, Wesley Snipes, Steven Seagal, Jean Claude van Damme, Nicole Kidman, Khrystyna Locker, Armand Assante.



10. Cerasela Lungu
Varsta: 44 ani
In cei 26 de ani de experiența Cerasela a trecut prin toate nisele gastronomiei - de la cofetarie la carmangerie, dar si intr-o firma de catering.

Considera ca cea mai mare realizare este ca formeaza specialisti in arta culinara in cadrul scolii de excelenta "Bella Italia" . Recunoaste ca gateste ocazional acasa, lasandu-i aceasta placere soțului ei. Mancarea ei preferata este saramura de peste gatita chiar de el.



11. Ionut Lupu
Varsta: 31 ani
A studiat gastronomia inca din liceu si la primul loc de munca a fost avansat dupa doar 2 saptamani. Este chef la restaurant Graf in Oradea unde a lucrat cu Nicolas Delgato timp de 7 luni, apoi a ramas chef in locul acestuia. Cel mai bine stapaneste cuțitul, iar punctele lui forte sunt bucataria franțuzeasca si cea mediteraneana.



12. Ovidiu Margarita
Varsta: 35 ani
La 13 ani facea prajituri alaturi de mama sa, iar cinci ani mai tarziu s-a angajat la restaurantul “La 2 Cocosi”. Ccum gateste pentru 900 de copii de la Scoala Americana din Bucuresti. Si-a atins scopul stabilit inca de pe bancile scolii si a devenit bucatar-sef pana la varsta de 35 de ani.

Manuieste cel mai bine este satarul si spune ca poate gati orice, dar nu ii place sa prepare prepelița. Ii place sa improvizeze, sa se joace cu instrumentele de decor si colecționeaza dopuri de sticle de vin.



13. Maria Ungureanu
Varsta: 48 ani
Pasiunea pentru gatit a mostenit-o de la unchiul ei, pe care il ajuta inca din copilarie la decoratul mesei de Craciun. Si-a transformat placerea de a gati intr-o meserie urmand cursurile liceului de profil din Bucuresti.

A trecut prin bucataria hotelului Palace si apoi a ales sa gateasca pentru turistii de pe navele de croaziera Princes Cruises, Regent si Silver Sea. Acum s-a intors in Romania si gateste in bucataria restaurantului Maxim din Bucuresti. Este specializata in bucatarie internaționala si instrumentul cu care se descurca cel mai bine este cuțitul.



14. Marius Marincas
Varsta: 33 ani
Bucatarul cu cea mai mica experiența in domeniul culinar dintre cei prezenți la Top Chef a ajuns intr-o bucatarie profesionala din pura intamplare. Dupa ce Chef-ul angajat pentru un eveniment nu s-a prezentat la serviciu, managerul restaurantului - o buna prietena de-a lui Marius - i-a cerut ajutorul in organizarea unei mese pentru 40 de persoane.

Dupa ce invitații au inceput sa vina in bucatarie sa il felicite pentru ce a gatit, a ales sa ramana in domeniul culinar mai mult de o seara. Specializat in bucataria vegetala, Marius gateste foarte rar acasa, dar prepara bunatați in fiecare saptamana la Casa Margarit din Bucuresti.



15. Mihai Neacsu
Varsta: 31 ani
Cand toți copiii spuneau ca vor sa se faca doctori sau invațatori, Mihai susținea ca isi doreste sa fie "bucatar pe vapor". A intrat intr-o bucatarie profesionala pe post de ajutor si dupa un an si jumatate a fost numit bucatar sef.

A lucrat peste 9 ani in Marea Britanie si a avut ocazia sa gateasca pentru bucatarul reginei Elisabeta a II-a, Malcolm Emery. O alta personalitate pentru care si-ar dori sa gateasca este Chef Gordon Ramsey.

Mihai face parte din Beretele Rosii Vrancea - o asociație sportiva de airsoft, sport pentru care si colecționeaza replici de arme.



16. Mihai Zamfira
Varsta: 35 ani
Viseaza la un restaurant cu nu mai mult de 8 mese in care sa nu existe meniuri; el vrea sa gateasca celor care ii trec pragul orice poftesc.

Mihai are 12 ani de experiența si este specializat pe bucatarie internaționala. Si-a inceput cariera curațand cartofi intr-un restaurant de mana a doua, iar acum este Executive Chef la un restaurant de 4 stele. La Top Chef a venit pentru a se autoevalua si crede ca atuurile lui sunt spontaneitatea si inventivitatea.



17. Mihaita Ionita
Varsta: 33 ani
Mihaița a stiut dintotdeauna ca o sa lucreze intr-o bucatarie. In armata, cand lipsea bucatarul, gatea pentru toata unitatea. Dupa terminarea stagiului, in fiecare saptamana a depus un CV la Hotel Marriott, pana cand a fost angajat ca spalator de vase. A trecut prin fiecare departament si dupa doi ani a fost numit bucatar.

A condus restaurante de renume de 4 si 5 stele atat din Romania cat si din Marea Britanie. A fost felicitat de Jean Michel Jarre si angajat chiar de juratul Joseph Hadad la restaurantul Grandeur.

In 2010 era cel mai tanar bucatar sef din Romania intr-un hotel de 5 stele. In prezent lucreaza intre 12 si 16 ore pe zi la Studio 80 - restaurantul pe care il considera "copilul lui".



18. Nico Lontras
Varsta: 38 ani
I-a placut de mic sa stea in bucatarie, dar s-a facut... optician. Dupa o schimbare radicala, a devenit brutar si a simțit bucuria de a prepara mancare. E exigent si crede ca un bucatar profesionist trebuie sa stapaneasca toate instrumentele din bucatarie, fara scuze!

Cea mai mare realizare e sa vada clientii fericiți, dupa ce au mancat preparatele gatite de el. Viseaza nu doar sa aiba propriul restaurant, ci sa ajunga si profesor la o scoala, ca sa ii pregateasca pe urmatorii bucatari de top.

Se considera un norocos pe plan personal, pentru ca impartaseste pasiunea pentru gastronomie atat cu fetita sa, cat si cu soția. Fiind bucatar patiser, ea ințelege mai bine ca oricine ce inseamna munca, oboseala, stresul si orele petrecute in bucatarie.



19. Alexandru Razvan
Varsta: 30 ani
A ajuns sa lucreze intr-o bucatarie fiind atras de emisiunea culinara a lui Petrisor. A plecat sa lucreze in Spania, incepand de jos (curațand scoici), iar in doi ani avea sa ajunga bucatar-sef. A facut un stagiu de pregatire la cel mai bun restaurant din lume, condus de Ferran Adria, unul dintre cei mai buni bucatari din lume.

Pentru a manca la acest restaurant trebuie sa iți faci programare cu doi ani inainte. Acolo a invațat arta bucatariei moleculare. Este pasionat de agricultura (are o gradina la 60 de km de Bucuresti) si de masinile de teren, de ATV squad.



20. Robert Cirstea
Varsta: 24 ani
Angajat pentru prima oara la varsta de 16 ani, a preluat atribuțiile bucatarului sef acum trei ani. Schimbarea a fost una de succes, reusind sa dubleze vanzarile restaurantului.
Gatitul i se pare o arta care ii satisface toate simțurile. Spune despre sine ca este un om simplu, modest, care inca incearca sa stranga bani pentru o trusa profesionala de cuțite. In bucatarie, cel mai mult ii place sa foloseasca tigaile.

21. Robert Gheorghe
Varsta: 36 ani
S-a angajat ca bucatar la varsta de 20 de ani, dar pentru a deveni bucatar sef a trebuit sa se intoarca pe bancile scolii. Acum este elev in clasa a XI-a si vrea sa urmeze in continuare si Facultatea de Management.

Tatal a fost cel care l-a ajutat in cariera, angajandu-l intr-o cafenea si apoi intr-o carmangerie.

A gatit in cele mai indepartate colturi ale lumii: Alaska, Miami, Bahamas, Riviera Mexicana, China, Thailanda.



22. Iosif Stefanescu
Varsta: 39 ani
A gatit pentru Madonna si Cuba Gooding Jr. Trateaza fiecare client ca pe un VIP. Pentru el, un client necunoscut este la fel de important ca o vedeta.

In Romania a fost angajat la Sofitel si la Radisson unde a castigat impreuna cu echipa sa titlul mondial "Hotelul anului". Spune ca cel mai important premiu pentru el este "strangerea de mana a clientului care pleaca mulțumit din restaurant".



23. Ionut Susala
Varsta: 33 ani
Bucataria este o tradiție de familie, transmisa de 3 generații incoace: bunica, mama si frații sai avand aceeasi meserie. A practicat arte marțiale timp de sapte ani, facand parte din Lotul Romaniei la Juniori. A renunțat fiind nevoit sa se angajeze, pentru a-si ajuta familia.

Este specializat in bucataria franțuzeasca. Instrumentul care ii este indispensabil in bucatarie este pixul, care nu trebuie sa lipseasca niciunui Chef care vrea sa se perfecționeze. Din buzunar nu ii lipsesc pastilele antialergice deoarece este alergic la crustacee.



24. Nicolae Vasile
Varsta: 31 ani
Lucreaza de 12 ani si a acumulat experiența in bucataria romaneasca, italiana, asiatica si franțuzeasca. In urma unei vizite la un restaurant cu specific chinezesc, Nicolae a realizat ca acesta este drumul pe care il va urma in viata. A castigat locul 5 pe Bucuresti si locul 4 pe tara la concursul "Arena bucatarilor". Are diploma de merit pentru organizarea unui eveniment "Chaine des Rotisseurs".

No comments:

Post a Comment